Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Y2K Mini Fashion

Geplaatst door Andu Vollema op
Y2K Mini Fashion

Door Ruth Hamelink

Het “mini-rokje” uit 2000 heeft een heuze comeback gemaakt. Pro's van de trend? Je benen lijken een stuk langer bij het dragen van dit kort rokje, meteen een goed excuus om deze zomer je benen ook wat zonnestralen te gunnen. Als Paris Hilton het vroeger rockte, dan kun jij dat ook!

Maar wie heeft deze mini-trend weer tot leven gewekt? Harpers Bazaar zegt dat de mini-trend misschien is ontstaan door de gaande trend van tennisrokjes die deze lente veel voorbij komt op instagram en tik-tok. Met alles wat er op dit moment in de wereld gebeurt, lijkt het of een grote groep mensen aan de realiteit wil ontsnappen en verlangt naar nostalgie. De jongere generaties laten zich inspireren door oude foto’s van iconen als Beyoncé, Britney Spears en Christina Aguilera. Wij van Small World Vintage, denken dat deze trend stiekem ook te maken heeft met de populariteit van het tv-programma Euphoria. Een serie waar mode allemaal om “low-rise jeans” en “micro-skirts” draait.

Foto: Euphoria seizoen 2

Met een gevoel voor nostalgie verlangt men er naar om meer bloot te laten zien. Modehuizen als Miu Miu en Prada lieten eerder dit jaar zien dat ze deze trend ook oppikken, en andere merken volgen snel. Van onze comfy lockdown-tijden, waar het leven draaide om gezelligheid en comfort,  zien we nu een omslag in het modebeeld. Er is een drang naar ultra-vrouwelijkheid en het bevrijdende gevoel van het laten zien van huid.

Foto: Miu Miu 2022

 De eerste keer dat de minirok haar populariteit won, was eind jaren ’60 en ’70. De mini-trend werd gezien als een “gewaagd” kledingstuk dat destijds in opstand kwam tegen de maatschappelijke normen. Uiteindelijk tijdens de zorgeloze jaren 2000, de  tijd van de meest experimentele trends in de modegeschiedenis, maakte de rok een terugkeer, ditmaal een tikkeltje korter. Met een overvloed aan bloot been- en heel veel blote buik, domineerde dit item de popcultuur.

Een van de meest memorabele micro-looks werd gedragen door Christina Aguilera op de MTV Video Music Awards in 2002. Chirstina zette die avond een belangrijk fashionstatement met haar mini-rok en zijden omslag-haltertopje. Ook Britney Spears stond bekend om het dragen van deze super kleine rokjes begin 2000. Britney droeg dit zowel op het podium als op de rode loper. Paris Hilton en Nicole Richie, de grootste reality-tv-sterren van die tijd, werden net als Britney en Christina ook vaak gezien in het micro-mini-rokje, vooral in hun tv serie, The Simple Life.

Foto: Christina Aguilera’s 2002 MTV

Nog een kleine inspiratie-indruk uit het verleden, om jou te helpen bij het kopen of stylen van jou micro-minirok. Om je geheugen een beetje op te frissen, hier een aantal iconische Y2K outfits op een rijtje.

Foto: link naar rechts: Beyoncé 2004, Devon Aoki 2000, Halle Berry 2001, Paris Hilton 2001, Cindy Crawford 2003

 Heb jij al helemaal zin in de mini-rok, maar vind je het nog iets te vroeg om je benen helemaal bloot te geven? Een gratis extra tip; we zien veel influencers die een micro-rok over een broek of pantalon dragen.

 Knip een oude rok iets korter en probeer het eens uit! Wij keuren het in ieder geval goed ;)

← Ouder bericht Nieuwe bericht →