Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Polo Ralph Lauren

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren is een Amerikaans kleding en lifestyle bedrijf. Iedereen kent het merk maar wat is het verhaal? Polo Ralph Lauren is een begrip in de mode en heeft dit te danken aan Ralph Lauren zelf. Ralph Lauren werd geboren als Ralph Lipschitz in oktober 1939 Bronx New York, hij was de jongste van vier broers en zussen. Om de bittere werkelijkheid te ontvluchten leefde hij op in zijn fantasiewereld. In zijn late tienerjaren veranderde hij zijn naam in Lauren. Het schijnt dat hij dit deed omdat hij gepest werd vanwege zijn achternaam Lipschitz. 

In 1962 trad Ralph Lauren in dienst van het Amerikaanse leger en diende tot 1964. Na zijn diensttijd kreeg hij een baan als klerk bij Brooks Brothers, Amerikaans oudste herenkledingmerk. Na de Brooks Brothers ging Ralph werken bij Beau Brummell, het bekende Amerikaanse stropdassen merk. In 1967 haalde hij de directeur van Beau Brummell over om zijn eigen lijn te ontwerpen. Zo ontstond de Ralph Lauren Corporation. De link met polowedstrijden werd gelegd toen Ralph voor het eerst naar een polowedstrijd keek samen met zijn vriend Warren Helstein. De aanblik van de paarden, de wedstrijd en alles eromheen maakte alle creativiteit in hem los. Dit resulteerde in de oprichting van Polo Ralph Lauren. Pas twee jaar na de oprichting opende Ralph Lauren zijn eigen winkel. In 1981 was Polo Ralph Lauren een internationaal merk met de eerste vestiging in London. 

Polo Ralph Lauren is bekend om zijn stijlvolle tijdloze semi-formele kleding met het iconische paard op de borst. Het is een merk wat je wil hebben in je kledingkast. Al vanaf de jaren ’80 zijn welbekende shirts, truien en chino’s ontzettend populair. 

Het succes achter Ralph Lauren is een klassiek voorbeeld van de American Dream. Ralph Lauren had een droom maar niet veel geld. Door keihard werken dag en nacht is het van nul euro naar een miljarden bedrijf gegaan. 

← Ouder bericht Nieuwe bericht →