Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Collab Small World Vintage en De Sneaker Reiniger

Geplaatst door Andu Vollema op
Collab Small World Vintage en De Sneaker Reiniger

Bij Small World Vintage geloven we in de kracht van samenwerken. Samen nieuwe doelgroepen bereiken in unieke vormen. Vol trots mag ik samenwerking aankondigen met De Sneaker Reiniger! De Sneaker Reiniger is koning als het gaat om het reinigen van de meest vieze schoenen op aarde. Echter blijft het daar niet bij, onder De Sneaker Reiniger valt ook Refurbished Sneakers een platform waar tweedehands gereinigde schoenen worden aangeboden. Precies daar raken onze bedrijven elkaar. Met deze samenwerking gaan wij de tweedehands kleding- en schoenenmarkt op zijn kop zetten. Verwacht vette outfits, toffe combinaties van vintage kleding met de beste Refurbished Sneakers. Wij geloven dat de markt van tweedehands schoenen echt nog in de kinderschoenen staat. Dit is nog maar het begin van een samenwerking vanuit de achterhoek met de stedendriehoek, Zutphen, Apeldoorn & Deventer als kloppend hart en bron van inspiratie.

Wie is Frank De Sneaker Reiniger?

Nieuwsgierig naar wie Frank De Sneaker Reiniger is? Lees hieronder een interview met hem, en kom meer te weten.

 

Wat doe je met De Sneaker Reiniger?

Heel Nederland helpen met het schoonmaken en repareren van schoenen, sneakers en laarzen.

Hoe ben je begonnen?

De Sneaker Reiniger bestaat nu ongeveer 2 jaar. Hoe ik op dit idee kwam en waarom ik zo sterk geloof in dit concept dat ik mijn baan hiervoor heb opgezegd, lees je hieronder.

Domeinnamen

Twee jaar geleden hield ik me in mijn vrije tijd bezig met het kopen en verkopen van domein namen: ik zocht naar namen van websites die nog geen bezitter hebben maar interessant kunnen zijn voor iemand die op dat domein een eigen onderneming wil starten. Ik kocht deze namen voor een klein bedrag en al snel leerde ik me aan om de websites in de basis ook te vullen met content.

Speciaalbiertjes

De zoektocht ging verder en verder want laten we wel wezen: de meeste sites hebben al een bezitter. Toch deed ik leuke ervaringen op: zo heb ik een site aangekleed en gebouwd die voor een bierbrouwer interessant zou kunnen zijn. En al snel werd ik benadert of ik deze site wilde afstaan in de ruil voor een paar honderd liter speciaal biertjes. De komende verjaardagsfeestjes was ik met de meest uiteenlopende speciaal bier-pakketjes een graag geziene gast.

www.sneakersreinigen.nl

Dit fenomeen hield me steeds meer bezig en ik was op zoek naar iets dat er nog niet is maar wel past in deze tijdsgeest. Toen ik een paar nieuwe sneakers had gekocht, kreeg ik het idee: schoenenmakers zijn er wel en voor kleding een stomerij maar aan wie kun je jouw witte sneakers geven als deze heel vies zijn? In Nederland kwam ik niets tegen. Met een Duitse vriendin kijk je echter ook vrij snel bij de Oosterburen en daar kwam ik zo waar een schoenen reiniger tegen op het internet.

Gelijk kocht ik de domeinnaam van www.sneakersreinigen.nl dit was de eerste naam die voor dit concept in mij opkwam. En ook hier ging ik ermee aan de slag om de website aan te kleden, er zou vast een keer iemand interesse hebben in deze website die hier zelf een start mee wil maken.

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?

Ik vind het belangrijk om de levensduur van sneakers te verlengen zodat we minder snel nieuwe sneakers kopen. Zo wil ik bijdragen aan een duurzamere wereld.

Aan welke projecten heb je met veel plezier gewerkt de laatste tijd?

Een van de projecten waar ik trots op was, was de reiniging van een sample van een Nike Air Max 1 Patta voor het Fashion Museum Amsterdam. Lees hier de blog over deze bijzondere ervaring.

Wat vind je het tofste aan je werk?

Elk paar schoenen dat weer spik en span is, geeft me een kick! Echt een tastbaar resultaat bereiken, ik merk dat ik dat erg prettig vindt. Daarbij geniet ik elke keer weer van de mooie reacties van mijn klanten en ben hier al regelmatig verrast met attente kaartjes of gadgets.

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Geen zin om dit zelf te doen, of heb je geen tijd? Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen.

Ook heb ik sinds kort mijn concept voor tweedehands sneakers genaamd Refurbished Sneakers gelanceerd.

Het platform voor preloved sneakers die je nergens anders meer vindt voor een scherpe prijs. Een speciale collectie is nu verkrijgbaar bij Small World Vintage

Fantastisch om zo mijn eigen, bescheiden bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

 

← Ouder bericht Nieuwe bericht →