Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Adidas

Geplaatst door Jens Glerum op
ABOUT: Adidas

Adidas is overal waar concurrentie is. De waarheid is dat Adidas is ontstaan uit een wedstrijd tussen twee broers.

Adolf Dassler, een Duitse schoenmaker, begint met het maken van schoenen enkele jaren na de Eerste Wereldoorlog, in 1920. In 1924 vormen hij en zijn broer Rudolf Daschler een vennootschap en gaan zij verder onder de naam Gebrüder Dassler Schufabrik. Het bedrijf is gespecialiseerd in sportschoenen.

De gebroeders Dassler zijn succesvol. Tijdens de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam droegen bijna alle Duitse atleten hun schoenen. In de jaren na de spelen breekt de Tweede Wereldoorlog uit en in 1933 sluiten de twee broers zich aan bij de strijd. Sinds 1944 wordt de schoenenfabriek gebruikt voor de productie van wapens. Niemand weet wat er in die tijd tussen de twee broers is gebeurd, maar direct na de oorlog gingen ze uit elkaar. De oorlog heeft daar ongetwijfeld een rol in gespeeld.

De broers gingen in 1948 uit elkaar, besloten niet meer samen te werken en splitsten hun bedrijf in tweeën. Rudolf vestigde zijn eigen fabriek aan de andere kant van de stad en doopte deze om tot Puma Schufabrik Rudolf Dassler.

Adri Dassler adidas Sportschufabrik werd opgericht op 18 augustus 1949. Adi Dassler's eponiem is Adidas. Op dezelfde dag vraagt Adi Dassler patent aan op een schoen met drie witte strepen. Sinds die tijd worden Adidas-schoenen met drie witte strepen verkocht.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →