Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Nike

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Nike

Nike is een Amerikaans bedrijf dat in 1964 is opgericht als Bleu Ribbon Sports. In 1978 veranderde het bedrijf haar naam in Nike, naar de Griekse godin van de overwinning. Het logo van Nike, de Swoosh is een van de meest bekendste logo’s ter wereld.  

In 1955 ontmoetten de atleet Phillip Knight en coach Bill Bowerman elkaar op de universiteit van Oregeon. Bowerman was sportcoach en hield zich bezig met de ontwikkeling van nieuw sportmateriaal waaronder schoenen. Phillip kwam op het idee om moderne goedkope schoenen vanuit Japan naar Amerika te importeren om te verkopen maar ook om te verbeteren. Het duo sloot een deal met het toenmalige Assics en begon met het verkopen en experimenteren.

Het bedrijf groeide en groeide en begon ook zelf met de ontwikkeling en productie van schoenen. De bekende Swoosh is voor $35 ontworpen en heeft nu macht een aanzien over al ter wereld. Door de jaren heen heeft het veel succes geboekt in de sportwereld en is het bekend geworden door kwaliteit maar ook door het imago van het merk.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →