Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Wat maakt vintage zo f* populair? (Waarom vintage fashion the next big thing is).

Geplaatst door Andu Vollema op
Wat maakt vintage zo f* populair? (Waarom vintage fashion the next big thing is).

Door Ruth Hamelink en Jens Glerum voor Small World Vintage

For English click here.

Small World Vintage heeft de opkomende trends van 2022 onderzocht. In deze blogpost lees je welke patronen op dit moment trendy zijn.

De toekomst is geliefd > We hebben een duurzame toekomst nodig. Vintage mode is tegenwoordig behoorlijk trendy, mede dankzij Covid-19. Je zult het niet geloven, maar Covid heeft ons ook wat goeds gebracht. Als gevolg hiervan heeft de epidemie veel mensen ertoe aangezet om na te denken over het leven en hoe ze het ten volle kunnen leven. Mensen willen dat duurzaamheid een blijvend kenmerk van hun leven is, niet slechts een voorbijgaande rage. We zien veel mensen die met een eerlijke geest naar bed willen, wat onmogelijk is als je fast fashion merken steunt en koopt. Recycling, restyling en opnieuw liefhebben zouden de focus moeten zijn van onze kleine wereld.

Hier zijn verschillende trends voor 2022 die gemakkelijk kunnen worden gestyled met gebruikte items:

1. Felle kleuren > De wereld is de angst en somberheid beu, dus we zijn op zoek naar iets nieuws en spannends om de meervoudige lockdowns tegen te gaan. Het komende kleurengamma dat een sterkere comeback zal maken dan ooit tevoren, zijn tinten uit de jaren 70. Citrus virion-kleuren omvatten geel, saffraan en verschillende tinten oranje. Deze kleuren roepen: "Ik heb een verschrikkelijke pandemie overleefd!" Paars, levendig groen en kobaltblauw zijn ook populair dit jaar. Volgens ELLE is 2017 het jaar van "dopamine dressing" of verkleden als een zonnestraal. Als je te aarzelend bent om je als een pop van kleur te kleden, kun je altijd een prachtige tas kopen in deze verscheidenheid aan tinten en die pop meteen toevoegen aan je outfit, want ook kleurrijke tassen maken een comeback in 2022.

Foto’s: Acielle Style Du Monde - Paris FW 22 SS

2. Dames, ik heb goed nieuws voor jullie. De minirok maakt een comeback en keert terug in de samenleving als een continue trend uit de jaren 2000. De micro-minirok uit de jaren 60 tot 80 was een opvallend kledingstuk op de catwalk. Deze rok wordt vaak gedragen met een oversized top, hoge laarzen en een bijpassende blazer. Om de jurk "geschikt" te maken voor elke situatie.

Foto’s: Acielle Style Du Mond

3. In 2022 zien we de terugkeer van maxirokken als tegenbeweging op de microrok. Ja, het is onverwacht, maar we gaan tot het uiterste in 2022. Er is geen tussenweg, alleen mini en maxi. Mode anno 2000 is meer 2000 dan ooit tevoren.

Foto links: Acielle Style Du Monde Paris Couture FW 22 foto rechts: Acielle Style Du Monde Paris Men FW 22

4. Lowrise-jeans maakten ook een comeback in deze periode. De low-rise jeans die Shakira, Britney Spears en Jennifer Lopez in de jaren 2000 droegen, hebben een comeback gemaakt. Lage rokken en broeken maken dit seizoen een comeback in een losse stijl. Jeans die onder de navel vallen en op de heupen rusten. Die heupen liegen niet, en de laaghangende broek is weer helemaal in. Zoals Jennifer Aniston in de jaren 90 en misschien zelfs de hiphopvibes van Eminem en 2Pac. Hoe laag kan je gaan?

Foto: Filippo Fior Gorunway, Missoni Spring 22 RTW Milan

5. Het mod-patroon, evenals de jaren 60, maken een comeback in deze trend, schat! Haal je innerlijke printmixer tevoorschijn en mix alles en nog wat. Dit jaar combineren we gedurfd met gedurfder. Deze trend manifesteert zich op de meest inventieve manieren. Als je een moeilijke periode hebt doorgemaakt, is nostalgie wat je helpt om je beter te voelen. 22's mode grijpt terug naar een stabieler tijdperk en ouderwetse patronen. Plaids daarentegen zijn nooit uit de mode geraakt. We zien plaid op plaid, plaid vermengd met krijtstreep en rebelse grunge-vibes om je innerlijke Paramore te kanaliseren.

 

Foto links: Acielle Du Monde Style Milan FW 22 foto rechts: Acielle Style Du Monde Paris FW 22

6. Androgene producten, je kunt dragen wat je wilt in 2022! Deze trend is al heel lang aan de gang en gaat niet meer weg! We kleden ons dit jaar nog steeds graag groot. Items worden over de romp gewikkeld, waardoor het lijkt op een skater. Alles wat je in de kledingkast van je vader vindt, de vintage XL-ruimte van een naburige kringloopwinkel of de lang verloren gewaande spijkerbroek van je oudere broer die je ontdekte nadat je verhuisde. Alles is denkbaar! Wil je veilig zijn? Koop gewoon een groot overhemd, bij voorkeur een button-down met lange mouwen. ps. Je zou het nooit geloven, maar het dragen van een stropdas zal in 2022 gebruikelijker zijn. De jaren 2000 vinden snel hun weg naar het centrum!

Foto’s: Acielle Style Du Monde Paris FW 22

7. Leer is ons favoriete materiaal! Zal het ooit uit de mode raken? Ook dit jaar is leer weer prominent aanwezig. Mensen leggen leer op leer. Grote leren jassen, blazers, broeken, gilets en tops. Het is het beste om reeds bestaand leer te kopen, zodat geen enkel ander dier zijn huid gratis hoeft af te staan. Er zijn tal van alternatieven op de markt. Je kunt gemakkelijk alles in dezelfde leerstijl zuinigen en voelen of je een volledig leren kostuum wilt dragen. Leren broeken zijn ook een geweldige optie voor de mannen die er zijn. Draag ze wijd en groot en combineer ze met een spijkerhemd. Dat is gestoord!

Foto’s: Acielle Style Du Monde Paris FW 22

8. Laten we het over leer hebben! Dit jaar maakt ook de franjes een comeback. Dit was niet alleen populair bij het maken van kapsels thuis, maar franjes zijn ook weer in de mode. De wilde westen-gevoelens van het franje leren jack zijn momenteel in de mode. Deze dingen zijn het best te vinden in vintage winkels. Tassen, jaren, jassen en zelfs laarzen kunnen franjes hebben. Het jaar 2022 wordt een echte rodeo!

Foto: Daniele Oberrauch Gorunway, Alberta Feretti Spring 22 RTW Milan

9. Het geheel is gemaakt van parels. Parels maken een comeback als ornamenten en kleding. Tassen, hoofdbanden, oorbellen en kettingen zijn allemaal beschikbaar. Je bent een parel, dus waarom zou je er geen dragen? Doe parels niet af als te poppy of preppy voor jou; er zijn modieuze manieren om ze te dragen. Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om echte parelkern te dragen, ga dan niet verder dan Harry Styles.

Harry Styles met parelketting

10. Harige manchetten, halslijnen en zelfs harige pijpen zijn beschikbaar. Baby, bont is terug! We weten allemaal dat er geen echt bont meer wordt geproduceerd en het kopen van imitatiebont is door het ontstaan van plastic ook nog eens ontzettend schadelijk voor het milieu. Dankzij de overvloed aan geleverd vintage bont is het echter nog steeds goed te doen op deze trend in te spelen. Wil je met een heldere geest rijden? Probeer je gebruikte schatten te vinden. Harige manchetten en halslijnen zijn erg populair en worden vaak gemaakt van schapenwol of veren. Dus, als je geen bont wilt dragen, kijk dan naar deze alternatieven.

Foto’s: Acielle Style Du Monde Paris FW 22

We hopen dat je het leuk vond om over de laatste trends te leren. Als we naar de meest recente trendschattingen kijken, zien we verschillende uiteenlopende tendensen. Het belangrijkste is dat we via mode zien dat iedereen kan dragen wat ze willen. Mode stelt je in staat jezelf op een unieke manier uit te drukken.

Het draait allemaal om opnieuw matchen, opnieuw werken en opnieuw liefhebben dit jaar. Draag wat je wilt en ontwikkel je eigen gevoel voor mode!

Peace out!

PS: shop deze trens bij Small World Vintage.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →