Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Champion

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Champion

In 1919 begonnen twee broer genaamd Feinbloom een bedrijf in de sportkleding genaamd Champion. Het bedrijf ontstond uit teleurstelling over de kwaliteit van sportkleding uit die tijd. Beide broers speelden fanatiek American Football dus wisten wat er verbeterd kon worden.

In de jaren ’20 en verder droeg het team van Michigan voor het eerst de kleding van de gebroeders Feinbloom en dat sloeg direct een. De kwaliteit en de pasvorm was gewild onder atleten en niet kort daarna stonden teams in de rij voor Champion kleding.

In ‘30 wordt Champion omgedoopt in Champion Knitting Mills Inc. veel bekende universiteiten en andere partijen gebruiken de blanco Champion producten als merchandise kleding en drukken daarop hun eigen logo of slogan. In 1938 vraagt Champion octrooi aan op de bekende Reverse Weave technologie. Met de Reverse Weave technologie gaat Champion letterlijk ‘against the grain’ dit doen ze door hun kleding niet verticaal met maar transversaal te naaien. Het voordeel van deze methode is dat de kleding krimpvrij, duurzaam en gemaakt is om lang mee te gaan. De Reverse Weave wordt tot de dag vandaag gebruikt op de hoogwaardige kwaliteit Champion t-shirts, sweatshirts en hoodies.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →