Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Nieuw merk | Paul and Shark

Geplaatst door Andu Vollema op
Nieuw merk | Paul and Shark

De geschiedenis van Paul and Shark begint bij een bijzondere kledingfabriek in Italië; de Maglificio Daco. Deze in 1921 ontworpen spinnerij werd op 4 maart 1957 overgenomen door Gian Ludovico Dini. Hij wilde hier een kledingmerk beginnen. Vanaf dit moment was de voormalige fabriek het bedrijfspand en vonden alle werkzaamheden van het kledingmerk plaats binnen de Maglificio Daco. Van het inkopen van de materialen tot de productie van de grondstoffen, alles werd in eigen handen gehouden. Zelfs de ontwikkeling van de verpakkingsmaterialen werd in eigen huis gedaan. Vervolgens werd de kleding wereldwijd verkocht, mede dankzij bijzondere samenwerkingen met Christian Dior en Balenciaga.

Pas toen het kledingmerk al een aantal jaar bezig was met de productie van kleding is de naam van het merk ontstaan. Aan het begin van de jaren zeventig maakte Paolo Dini (de oudste zoon van de oprichter Gian Dini) een reis naar Maine, één van de staten in de Verenigde Staten. Tijdens deze reis stuitte hij op een kleine zeilmakerij waar het zeil van een oude boot uit de 18e eeuw zijn aandacht trok. Het opschrift van dit zeil was namelijk ‘Paul and Shark’. Volgens het merk was dit het lot; Paul and Shark is geboren.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →