Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Hugo Boss

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Hugo Boss

In 1924 opende Hugo Ferdinand Boss textielbedrijf Hugo Boss in Metzingen, een klein stadje in het zuiden van het Duitse Stuttgart. Fans van de doorgaans strakke ontwerpen en primaire kleuren van de Duitse heren-, dames- en kindermode zijn er nog altijd.

De ondernemer starte met enkele tientallen naaisters. Eén van de eerste orders waar zij mee aan de slag gingen was op z’n minst controversieel te noemen. Het betrof een aantal bruine nazi-overhemden. Talloze nieuwe orders vanuit zowel de Wehrmacht als de Waffen SS volgden en in 1931 sloot Boss zich officieel aan bij de National Sozialistische Deutsche Arbeter Partei, oftewel de NSDAP. Na het eindigen van de Tweede Wereldoorlog werd Hugo Boss verplicht 100.000 Duitse marken te betalen en moest hij de talloze dwangarbeiders die voor het bedrijf werkten financieel compenseren. Boss zelf stierf in 1948. Na zijn overlijden lag de focus op uniformen voor het bedrijfsleven.

Na de lancering van de eerste vrouwencollectie in 1998 kwamen de onvermijdelijke accessoires in beeld. Inmiddels kent de Boss accessoire-afdeling onder andere geurtjes, brillen en lederwaren: the sky is vooralsnog the limit.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →