Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Puma

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Puma

Enkele jaren na de eerste wereldoorlog, in 1920, begint de Duitste schoenmaker Adolf Dassler met het maken van schoenen. In 1924 schrijft hij zich samen met zijn broer Rudolf Daschler in als bedrijf en gaan verder onder de naam Gebrüder Dassler Schufabrik. Het bedrijf richt zich op het maken van sportschoenen.

 De gebroeders Dassler boeken succes. Bijna alle Duitse sporters droegen hun schoenen tijdens de olympische spelen van 1928 in Amsterdam. In de jaren na de spelen begon de tweede wereldoorlog en de beide broers mengde zich in 1933 in de strijd. Vanaf 1944 werd de schoenenfabriek gebruikt om wapens in te maken. Wat er in die periode tussen de twee broers is gebeurd weet niemand precies maar direct na de oorlog zijn de broers uit elkaar gegaan. Een feit is dat de oorlog hier zeker een rol in heeft gespeeld.

 De breuk vond plaats in 1948, de broers besloten om niet meer samen verder te gaan en deelden hun bedrijf door twee. Rudolf begon een eigen fabriek aan de andere kant van de stad en veranderde de naam naar Puma Schufabrik Rudolf Dassler.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →