Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

About: Helly Hansen

Geplaatst door Andu Vollema op
About: Helly Hansen

Helly Hansen is van oorsprong een Noors kledingbedrijf dat zich richt op het maken en verkopen van outdoor kleding en attributen.

Oprichter Helly Juell Hansen was van jongs af aan al op zee en wist wat er nodig was aan kleding om te kunnen overleven. Dit resulteerde in het feit dat hij in 1877 op 35-jarige leeftijd samen met zijn vrouw de eerste oliejassen produceerde onder de naam Helly Hansen. Van deze jassen werden er in de eerste vijf jaar meer dan 10.000 stuks verkocht. Dit bleef niet onopgemerkt en in 1878 won het bedrijf ook een diploma voor excellentie en begon met de export van producten.

Na de dood van Helly Juel Hansen in 1914 nam zijn zoon Leiv Helly Hansen het over. Onder zijn leiding maakt het bedrijf een enorme groei door en kwam meerdere baanbrekende producten en technologieën op de markt. Waaronder de welbekende water en winddichte puffer die tot op de dag van vandaag ontzetten populair zijn.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →