Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Vintage uit de jaren '90

Geplaatst door Andu Vollema op
Vintage uit de jaren '90

Vintage kleding uit de jaren '90 is de laatste jaren erg populair geworden. Deze stijl is een terugblik op een tijdperk dat bekend staat om zijn gedurfde prints, felle kleuren en opvallende silhouetten. In dit blog gaan we dieper in op de vintage kleding uit de jaren '90 en wat deze zo uniek maakt.

Een van de meest opvallende kenmerken van de jaren '90 was het gebruik van felle kleuren. Van neon tot pasteltinten, de kleding uit deze periode was zeker niet verlegen om een statement te maken. De kleuren waren vaak erg helder en de combinaties waren ongewoon. Een veel voorkomende trend was het combineren van felroze en neon groen, wat opvallende en energieke outfits opleverde.

Een andere opvallende trend in de jaren '90 was het gebruik van prints. Van dierenprints tot bloemenprints, er was geen tekort aan interessante ontwerpen. Een populaire print was de tie-dye print. Deze print was vaak te vinden op t-shirts, hoodies en broeken. De print was in de jaren '90 erg populair vanwege de hippie invloeden uit de jaren '60 en '70.

De silhouetten van de jaren '90 waren ook erg uniek. Baggy jeans en oversized t-shirts waren een veelvoorkomend gezicht in deze periode. Dit was voornamelijk te danken aan de opkomst van de hiphop- en skaterscene. Mensen droegen wijde kleding om zichzelf te uiten en om hun dansbewegingen gemakkelijk te kunnen maken.

Een andere trend die de jaren '90 kenmerkte was de opkomst van merkkleding. Merken zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Fila werden erg populair in deze periode. Deze merken werden gedragen door beroemdheden en trendsetters en het was een statussymbool om deze merkkleding te kunnen dragen.

Een van de grootste voordelen van het kopen van vintage kleding uit de jaren '90 is dat het duurzaam is. Door het kopen van tweedehands kleding verminder je de impact op het milieu en het is vaak ook goedkoper dan het kopen van nieuwe kleding. Het dragen van vintage kleding uit de jaren '90 kan ook een geweldige manier zijn om je persoonlijke stijl uit te drukken. Vintage kleding is vaak uniek en anders dan wat je in de reguliere winkels kunt vinden. Het kan een geweldige manier zijn om jezelf te onderscheiden en om je persoonlijkheid te laten zien. Kortom kom shoppen bij Small World Vintage.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →