Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Nieuw merk | The North Face

Geplaatst door Andu Vollema op
Nieuw merk | The North Face

HET VERHAAL: ACHTER HET MERK

TNF is vernoemd naar de koudste, meedogenlooste zijde van een berg. Zij hebben ontdekkers geholpen om de ongrijpbaarste hoogten van de Himalaya te bereiken. Maar het verhaal van The North Face® begint, grappig genoeg, op het strand. Om precies te zijn de buurt North Beach in San Francisco, op zo'n 45 meter boven zeeniveau. Hier besloten twee wandelfanaten in 1966 van hun passie hun werk te maken en een bergsportwinkeltje te openen.

Het winkeltje verwierf al gauw bekendheid als The North Face, waar je hoogwaardig klim- en trekkersmateriaal kon vinden. In 1968 verhuisde The North Face naar de andere kant van de Baai van San Francisco, naar de ongekende mogelijkheden die Berkeley te bieden had, en werd er begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van eigen alpinekleding en -uitrusting.

In de jaren 60 verwierf het merk The North Face volgers onder actieve outdoor-atleten en startte het met de sponsoring van expedities naar de verste, vaak nog ongerepte hoeken van de wereld. Dit was het begin van een trotse traditie, die vandaag de dag nog steeds op volle kracht wordt doorgezet en doorlopend het mantra van The North Face bekrachtigt: Never Stop Exploring™.

In de vroege jaren 80 bracht The North Face ontdekkingstochten naar de uiterste hoeken van de wereld en werd skikleding voor extreme omstandigheden aan het assortiment toegevoegd. Dit waren de dagen van pastelkleuren, neonkleuren, haarverf en hanenkammen. Hiermee werd de basis gelegd voor de vrijgevochten sneeuwsportatleten van vandaag de dag. Tegen het einde van het decennium werd The North Face de enige leverancier in de Verenigde Staten met een uitgebreide collectie hoogwaardige buitenkleding, skikleding, slaapzakken, rugzakken en tenten.

Nieuwe bericht →