Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Levi's

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Levi's

Levi’s voluit bekend als Levis Strauss & Co is een Amerikaans modebedrijf met roots in New York.

Het bedrijf wordt opgericht door Levi Strauss die in 1847 samen met zijn moeder en zijn twee zussen vanuit Duitsland emigreert naar Amerika. Levi werkt in die periode als koopman. In 1853 wordt Levi een Amerikaanse staatsburger en vertrekt als 24-jarige naar San Fransico als daar goud wordt gevonden. Daar start hij zijn eigen bedrijf en begin hij met de verkoop van kleding en start een handel in dry-goods.

Toen de goudmijnwerkers hem vroegen om stevige broeken probeerde Levi die zelf te maken van tentdoek. Het tentdoek wisselde hij als snel in voor katoen uit Frankrijk wat in Amerika bekend staat als denim.

 Een klant van Levi was de kleermaker genaamd Jacob Davids. Het verhaal gaat dat Jacob een klant had waarvan de zakken op zijn broek loslieten. Hierop bedacht hij een manier om de op de plekken waar spanning op de broek ontstond het te verstevigen met klinknagels. Deze klinknagelbroeken werden een hit onder de mensen. Jacob was bang dat zijn idee gestolen werd en daarom besloot hij patent aan te vragen hierop. Jacob had niet genoeg geld voor het patent en besloot samen met Levi het patent aan te vragen. In die tijd droeg iedereen die klinknagelbroeken.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →