Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Lee

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Lee

Henry Lee startte de Lee Mercantile Company in 1889 in Salina, Kansas. Hij werd geboren in 1849 in Vermont en hij verloor zijn vader op vierjarige leeftijd. Henry ging naar school en verhuisde op zijn zestiende naar Ohio. Hij werd een succesvol olie- en benzinekoopman in Galion, Ohio. Maar hij verkocht alles aan John D. Rockefeller, ging weer terug naar Salina en begon daar het Lee koopmansbedrijf (Lee Mercantile Company). In 1915 opende Henry een fabriek in Kansas City met kleding, waaronder overalls, werkjassen en blauwe jeansbroeken. Na succes geboekt te hebben met onderkleding begon Lee ook met het produceren van bovenkleding. De zwaar katoenen truien werden een grote hit en zijn tot op de dag van vandaag erg gewild in Amerikan.

 De Lee Mercantile Company werd de H. D. Lee Company in 1942. Tijdens zijn lange geschiedenis was de Lee Company een succesvol bedrijf geworden met werkkleding, western wear en casual kleding. Henry Lee stierf 15 maart 1928 op 78-jarige leeftijd.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →