Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

ABOUT: Asics

Geplaatst door Andu Vollema op
ABOUT: Asics

Het merk is opgericht door Japanner Kihachiro Onitsuka in 1949. Daar komt ook de naam ‘Onitsuka Tiger’ vandaan. Tot 1977 werd Onitsuka Tiger gezien als sportmerk. De reden hiervan lag bij Onitsuka zelf; hij was er sterk van overtuigd dat sporten zorgt voor het zijn/worden van een beter mens en het krijgen van een betere toekomst. De allereerste schoen die dan ook is uitgebracht, was een basketbalschoen; de OK Basketball.

Door de gehele delegatie tijdens de Olympische Spelen van Mexico te laten lopen op de Mexico 66, is het Japanse merk wereldberoemd geworden. Mede door het Mexico 66 model is ASICS langzaam geswitcht van sportmerk naar modemerk. En dit werd bevestigd in 2002, toen actrice Uma Thurman diezelfde Mexcio 66 sneakers rockte in de film Kill Bill.

Naast dat ASICS nog steeds bekend is als sportmerk, kent het inmiddels ook een naam in de sneakerbranche onder de naam ‘ASICS Tiger’. ASICS Tiger is vooral geïnspireerd op de running schoenen van vroeger. Het zijn de sneakers van deze tijd, waarbij de focus op lifestyle en fashion ligt. Het merk is daarnaast marktleider op het gebied van running-, hockey- en tennisschoenen.

← Ouder bericht Nieuwe bericht →